Forleden så jeg Hammerslag, hvor de skulle vurdere et hus, der lå lige op ad en meget trafikeret vej. De havde fået sat lydisolerende vinduer i soveværelset, og oplevelsen af at gå fra resten af huset og ind i soveværelset var åbenbart meget markant, fordi bilstøjen pludselig forsvandt fuldstændig – som at træde ind i et vakuum. Jeg har den samme oplevelse, når Birk går ud af døren om morgenen. Bang. Stilhed og en let susen for ørene, mens de langsomt vænner sig til et normalt støjniveau igen. Han har en meget livsbekræftende og smittende glæde, selvom Alma og jeg nu også sætter pris på den ro, vi kan nyde vores morgenmad i efterfølgende.

Den livlige, frejdige, frække, humoristiske, sprudlende, glade og energiske dreng bliver snart 3 år. Det er snart 3 år siden, at vores hjem blev beriget med et familiemedlem mere, og tosomheden var slut. På de 3 år har han lært at kravle, gå, snakke, tælle til ti og udviklet en særlig evne til at filtrere løg – og kun løg – fra en hel mundfuld mad op på tungen og ud af mundvigen, som en cowboy, der tygger skrå. Spyt. Pling. Lige ned på tallerkenen. “Kan ikke lide.”

Han har også fået sig en bedste ven, og det har han haft siden den dag, han startede i dagpleje for 2 år siden. Liam og Birk holder så meget af hinanden og forstår hinanden så godt, at det slet ikke er til at fatte. Sådan har det været, siden de mødte hinanden, og jeg håber, at deres særlige bånd vil holde dem sammen hele livet igennem. I morgen fylder Liam 3 år. Hurra og tillykke! Det bliver en festdag – også for Birk.

Imens vil jeg nyde de sidste par uger med min lille 2-årige dreng. Men efterhånden er det vist mest indbildning. Han er altså ikke en lille babydreng mere. Vi var til gymnastik for første gang i går på holdet for 1-3-årige. Imens de andre små børn pænt løb rundt med et sjippetov om maven og legede ponyer med deres forældre, tonsede Birk afsted med 120 i timen på tværs af det hele med mig halsende bagefter. Som gammel rytter tog jeg mig selv i at forsøge at styre ham udenom de andre børn med “tøjlerne”, men min pony var løbsk, måtte jeg erkende.

Sådan er Birk; en tonser, en bulldozer, en spasmager – frygtløs, kærlig, omsorgsfuld. Og fuld af overraskelser.

Share