Det lå ikke lige i kortene, men ikke desto mindre, så har vi nu nummer tre på vej. En lillesøster mere, som vi glæder os til at sige goddag til omkring d. 4. juli. Jeg er nået til uge 27+4, og selvom graviditetsgenerne ikke kan måle sig med noget af det, andre gravide må lide under, så er der da alligevel lidt at glæde sig over…

For det første har jeg bøvl med lænden i venstre side. Det går fint, når jeg bevæger mig, men når jeg lægger mig ned, er der noget, der ligesom glider fra hinanden og sætter sig helt forkert, hvilket resulterer i, at jeg nogle gange slet ikke kan gå eller støtte på venstre ben, når jeg rejser mig. For det andet er slimhinden i mit højre næsebor hævet, så når jeg lægger mig ned på venstre side, lukker næseboret fuldstændig til. Denne gene nyder et godt samspil med de utallige forkølelser, vinteren og foråret har budt på, så jeg for det meste slet ikke kan trække vejret gennem næsen, når jeg ligger på venstre side. Samtidig er det sådan, at problemerne i min lænd er værst, når jeg ligge på højre side. Ergo har jeg ingen god side at ligge på, når jeg sover. Jeg kan stadig ligge kort tid på ryggen, men det begynder at blive ubehageligt, så jeg bruger natten på at vende mig hvileløst fra side til side – uden meget held.

Under hele graviditeten (siden omkring uge 6) har jeg haft problemer med mad. Det er svært at forklare præcis, hvad der er galt – og ingen kan heller rigtigt give mig svar på det – men min mave reagerer i hvert fald, som om den ikke kan tåle noget som helst mad eller drikke. Det var meget slemt i starten, men nu har jeg efterhånden fået nogenlunde styr på det: spis så lidt som muligt – overhovedet. Den kunne man måske have luret tidligere i graviditeten, men hvis man kender mit forhold til mad, så er det for mig en større bedrift at acceptere, at man ikke bare kan spise, hvad man vil, når man vil. Baby har det fint og vokser, som hun skal, men så tager jeg altså heller ikke det mindste mere på end det, hun er årsag til. (Det er der sikkert mange, der vil være misundelige over, men det er nu ikke en behagelig måde at holde den slanke linje på.)

Med termin d. 4. juli og bryllup d. 17. juni holder vi os en stram tidsplan. Hermed en cliffhanger til jer; bliver lillesøster inde tiden ud eller ikke?

Share